Imerd meg a Shellac-ot!

2013.03.23 18:40
Hívhatjuk zselés lakknak, gel lac-nak, zselélakknak, gél lakknak, lakk zselének.

Ezek a megnevezések mind hasonló elven működő anyagokat takarnak. Lényegük, hogy a hagyományos körömlakk mellé a műkörömépítésben használt zselé anyagot adnak. Persze ez egy igen leegyszerűsített meghatározás, de remélem, senkinek nem marad hiányérzete, ha a kémiai összetételét nem részletezem!

Technikailag azt érdemes tudni róla, hogy a lakkozásos színfelviteli technika egyszerűségét ötvözi a zselé tartósságával amellett, hogy színei rendkívül telítettek (jól pigmentáltak) és magas a kopásállóságuk, tehát a lakk a viselése alatt mindvégig megtartja fényét.

A CND Creative Shellac (14 napig tartós körömlakk)

A Shellacot 2010-ben mutatta be a Creative Nail Design. Pár hónappal később már elnyerte a legrangosabb nemzetközi Nail readers’ choice awards díjat. Az egész világon óriási sikert aratott és arat még mai is a Shellac.

A Shellac egy egyedülálló fejlesztés és utánozhatatlan minőségű hipoallergén UV zselélakk, mely egyesíti a körömlakkozást egyszerűségét az UV zselé tartósságával, leoldható formában! 14 napig tartós, magas fényű, sérülésmentes. A Shellac-kal a legtürelmetlenebb vendéged is elégedett, hiszen a száradási ideje nulla.

Az internet segítségével elérhető számos bejegyzés bizonyítja a világ minden részéről azt, hogy a Shellac a legkedveltebb és legmagasabb minőségűnek ítélt termék a zselés lakkok piacán. Én ezért is dolgozom Shellackal, mert hiszek abban és tapasztalom is, hogy ennyi rajongó nem tévedhet!

Miért kerül ennyibe a Shellacozás?

A Shellacról itt olvashatsz bővebben: A CND Creative Shellac. De ha még ezt követően is kételkednél, akkor még egyszer összefoglalom, hátha akad valami újdonság is még számodra!

Nincs reszelés! Nem szükséges a természetes körmök felületének megreszelése.

Reszelés nélkül leoldó, batyuban maximum 10 perc alatt eltávolítjuk a Shellac-ot.

Használatával kagylóhéj keménységű, csodálatosan fényes és hihetetlenül tartós körmöket kapunk akár 14 napig!

A Layering rétegezési technikával az önállóan kifejlesztett színekből új színeket hozhatunk létre.

Hogyan készül a Shellackozás?

 A Shellac elkészítése a természetes körmök előkészítésével kezdődik. Itt formázzuk meg a körmödet, és alakítjuk ki a természetes köröm adta lehetőségeken belül a végleges formát.

A lakkozás előtt a körmöt zsírtalanítjuk és a megfelelő anyagokkal előkészítjük.

A Shellak tulajdonképpen 4 réteg lakként kerül felvitelre a természetes körömre. Egy alap és egy fedő réteg közé kerül két réteg szín, a rétegek felvitele között pedig UV lámpában köttetjük a lakkot. Utolsó lépésként fixáló folyadékkal fixáljuk, majd elvégezzük a körömbőr ápolását, kérés szerint a kezek hidratáló ápolását is.

Mit várhatok a Shellactól? Kinek ajánlott?

A Shellac egy 14 napig tartós körömlakk.  Mivel vékony rétegben alkalmazható a természetes körömlemezen, ezért szakmai kifejezéssel ez a technika nem alkalmas a köröm modellezésére. Más néven a köröm nem hosszabbítható meg, a köröm alakja csupán a köröm szabad szélén alakítható ki, ugyanúgy, mint a természetes körmök esetében.

Shellackozás körömerősítéssel

Ha úgy érzed szükséges a természetes körmödet megerősíteni, vagy meghosszabbítani, akkor úgynevezett modellezett körömre is készíthető Shellac zselés lakkozás.

Ez esetben a köröm modellezését a már ismert porcelán vagy zselés technikákkal erősítjük, igény esetén építjük (hosszítjuk) meg, majd erre kerül rá ugyan olyan módon a Shellac, mintha természetes körömre vinnénk fel.

Ennek a technikának az alkalmazásának lényegi különbsége, hogy a lakk eltávolítása itt nem leoldással, hanem reszeléssel történik.

Szalonomban 48 Shellac alapszínből választhatsz, az alapszínekből pedig rétegzéssel további több száz színvariáció és árnyalat alakítható ki!